SahabaTercinta

Ahad, 1 September 2013

Selamat Hari Raya Aidilfitri 2013

Assalamualaikum Sumayyah hulurkan..

sekian lame meninggalkan blog ini,sekarang saya kembali menaip untuk memenuhi ruang blog ini dengan cerita yang lebih baik dan menarik In Sha Allah ea..
Tidak ketinggalan untuk sumayyah ucapkan Selamat Hari Raya untuk rakan-rakan sumayyah di blog.. jika selama sumayyah update blog,dan ade yang tersalah,sumayyah mintak maaf..setiap manusia pasti ade buat silap..:-)

Nak cerita raya tahun ni..First time sumayyah raya di rumah sendiri..Jika tahun-tahun lepas sumayyah n family pasti balik ke kampung di Dungun (Bukit Chatak) tapi tahun ini ade kelainan sedikit,sebab raya umah sendiri di Kemaman Terengganu. Banyak benda yang kena siap kan..kemas umah macam orang baru pindah..hihii..biase lah kan,semua kene di kemas kan supaya nampak cantiik. Alhamdulillah semua nye ok..

Firt Raya..Bersalam dengan Ummi Walid & Adik Beradik..


Dahulu kan Yang Sulung..Abang saya lah.. "Wan Mohd Huzaifah"


Yang Kedua Saya lah.. "wan sumayyah" Maaf kan kak klau kak ade buat salah dengan ummi n walid..


Yang ketiga adik lelaki ku.."Wan Muhammad Suraqah"..

Yang seterusnye tak upload,sebab ramai sangat lah..tak kan lah upload 13 org kan??lengoh tangan deng ni ah..hihii..:-)

Seterusnya gambar sekeluarga..cukup 13orang anak ummi walid..
nak tegok tak??jap nak post ni..hihiii


Sayang Keluarga Saya..Walaupun kadang-kadang ade salah faham,kami lah keluarga bahagia..Sayang walid ummi yang bnyak berkorban untuk anak-anak nye..;-) 

Diri,dari kanan: WAN LUBAINA, WAN MUHAMMAD IKRIMAH, WAN MUHAMMAD MUS'AB, WAN MUHAMMAD UBAIDAH, WAN KHAULAH dan WAN MUHAMMAD SURAQAH.

Tengah, dari kanan: WAN SUMAYYAH, WALID,UMMI, ADIK WAN RAIHANAH dan ABANG WAN MOHD HUZAIFAH.

Depan,dari kanan: WAN MUHAMMAD USAMAH, WAN FUKAIHAH, WAN SOFIYYAH dan WAN MUHAMMAD TALHAH.


Bila tetamu datang berkunjung di rumah,anak-anak dara bersiap sedia untuk berkhimat di dapur menolong ummi n tokma tersayang.. 

sodek lauk kak!! jerit ummi.. 
kak wak air teh se jag lagi!! jerit ummi lagi..
angkat pinggang,angkat gelah wak naik atas kak ..cepat-cepat!!
kolah,bungkus lauk sikit ke tok dah ni..tok ma kabo ke adik saye..
pening pale,ramai ngat org mari..Layangg!!!!

raya ini baru nampak tok ma suke sangat,sebab kami sekeluarga ade dekat umah dia..pagi-pagi dah ade umah dia untuk beraya..raya tahun-tahun lepas, tengah hari baru sampai umah tok ma..mlm balik kg dekat dungun pulok..eemm..:-)


Gambo dengan adik lu sekali..susah nok gambo gini eh,jarang sakali je blh ni..hihii..


Done Cerita untuk hari raya tahun ni.. semoga masih ada untuk raya akan datang..Jika dipanjangkan umo kita kan berjumpa lagi di sini.. In Sha Allah..:-) 
SELAMAT HARI RAYA SEMUA.. 
SenYum SoKmo Deh :-)




Tiada ulasan:

Catat Ulasan