SahabaTercinta

Jumaat, 3 Ogos 2012

Puasa and Raya..

Assalamualaikum smua..lame dh 
sy tak update blog
sbb bz dgn study,(mungkin)
and kdang-2 rse mcm mls nye nk
update..
Saya nak ucapkan 
SALAM RAMADHAN 
kpd smua kwn-2 sy and smua yg follow 
sy kat blog ni..miss you all..

SALAM RAMADHAN AWK
SALAM RAMDHAN AWK
SALAM RAMADHAN AWK
SALAM RAMADHAN AWK
SALAM RAMDHAN AWK

sekejap je kan kita berpose..
mcm tak pose je..
waktu smakin hari smakin cepat berlalu..
hari ini dh 15 hri kita berpose kan..syukur alhamdulillah
dpt jugak kita bertahan nafsu drpd mkn..(^_^)


Bila dh abis puasa..tiba lah pulak kita
berhari raya..
yang ini lah kita and smua org tunggu-2 kan
bila tiba je hari raya smua org nak
semuanya baru kan??
tak ksh lah ape pun..
Antara nya
BAJU BARU
KASUT BARU
LANGSIR BARU
RUMAH BARU
KERETA BARU
RANTAI BARU
SOFA BARU..
blh di katakan smua lah nk bru..
biase lah,klau bnda-2 mcm ni
dimonopoli oleh kaum hawa lah kan..
kalau dh berumah tngga isteri lah yg nk smua bru kan
so,kpd smua suami 2 bersedia lah utk anda keluarkan duit kpd isteri anda
hihihihii..
ini lah bru dikatakan raya kan..eemm
HABIS DUIT DEN..hahah


SELAMAT HARI RAYA AWK
SELAMAT HARI RAYA AWK
SELAMAT HARI RAYA AWK
SELAMAT HARI RAYA AWK
SELAMAT HARI RAYA AWK

TENTANG SAYA PULAK--->

Tahun ni pose tak merasa pose dgn family..tahun lepas ade jgk rse 2 hri pose dgn family..thun ni kls full,kls smpai jumaat,klau nk blik pun sehari je..kls pulak smpai ptg..klau blik alang-alang je..eemm..sedih nye:-(
ni psl pose..klau psl rye ok lah jgk..tiket dh beli..sy blik hr khamis..16.8.2012..lps abs kls trus balik..tiket pukul10 mlm..tiket ptg tak de..so,trpkse lah ambik mlm..tkpe,smpai sne lewat pun ade org ambik..ok lah 2 kan..

lps je sy beli tiket,berita tv3 pun ckp..tiket ke pantai timur abs..ppeerrg,nasb baik lah..klau lmbt beli tiket alamat nye rye sbgai perantau lah..hahaha..

mcm biase,mcm thun-2 yg lepas..sy msh lagi rye di Dungun,uah arwah tok wan sy..thun ni tak merasa beraya dgn tok wan ksygan sy..kami blik rye kat sne,sbb tak de org nk rye umah tok wan..so kami lah yg kne berya di kg sne..alhamdulillah :-)

Tok wan sy bru je mnggal,ini lah pertama kali nye raya tnpa arwah di sisi..smoga arwah ditempatkan di tempat org-2 yg beriman..amin..amin..amin. (^_^)

Ok lah..smpai sni je lah..kita jmpe lagi lain hari ea..:-)

Assalamualaikum smua..tak jawab dose..senYum soKmo..