SahabaTercinta

Isnin, 5 Mac 2012

..Assalamualaikum..


Wanita ibarat bunga...
cantik indahnya pada padangan mata hanya sementara...
Yang kekal menjadi pujaan manusia...
hanyalah wanita yang mulia akhlaknya...
kerana akhlaq itu umpama bunga diri...
Tiada guna berwajah cantik tetapi akhlaq buruk..
Tiada guna juga berwajah cantik tetapi hati kosong dari ilmu...

Ibarat bunga..
ada yang cantik bila dipandang tetapi busuk baunya...
ada pula yang kurang menarik dan baunya juga kurang menyenangkan..
Ada juga bunga yang tidak menarik pada pandangan mata kasar..
tetapi bila dihalusi dengan mata hati..
ternyata amat tinggi nilainya..


Ini lah nilai seorang wanita
Bila di nilai betul-betul
ianye sperti bunga yg kembang mekar
di taman..
hati seorang wanita mudah 
tersentuh
apabila tersentuh ia nye akn kecut bagaikan
bunga semalu


jagalah hati wanita..
jangan membuat wanita itu bersedih..
Ia amat lah bermakna:-)

ok lah..Assalamuaalikum smua..tak jwb dose..senYum soKmo dr sy:-)



Di dalam Hujan



Assalamualaikum smua..
kemarin kls pg..kul8.30 hngga lah kul9.55
Bgun pg-2 pnuh dgn smngt
bgun solat subuh
msk mee hoon goreng
lps 2 mndy n siap-2 g kolej
smpai kat kolej kwn pn ckp..
kls hr ni tak de..
miss ade hal..
hati :-(
bkn sdh sbb tak de kls..
tp sdh sbb bgun pg-2
tibe-2 tak de kls..eeGGGrr..
tp takpe,dugaan lah 2..
bgun pg-2 segar kan..
bdn pun sht..ok lah 2..
lps 2 sy pun blik umah lah..sbb kls strus nye kul2 ptg..
kls kul2,ADVANCE..
kls advance hr ni ade public speaking..
giliran sy nom13..
ingt k lmbt lah..upe-2nye..
rmai yg tak dtg..so,cpt je lah giliran sy..
mula-2 rse jgk takut..
tgn smua sjuk..dh lah duk dlm aircon..
ihihihiihii
Smpai lah giliran sy buat public spking
Alhamdulillah..smua nye brjln dgn baik..
rse tkt sy tak lah sngt..
sbb dh biase berdiri kat dpn..
sbb,kos DCE ni bnyk buat role play..
so tak lah rse tkt kan...
nsb baik sy ckp lbh dr 3 mnit..klau kurng
dr 3mnt, 6ti miss
tnye soalan pulak..
So,ok lah..3 minutes lbh..:-)
dh abis kls advance..
giliran kls fardhu ain pulak..kul4 smpai kul6
tggu pnye tggu..tgk jam dh kul4.10 mnt dh
sy pun g lah kat blik miss
tnye miss yg ade dlm blik guru 2..
miss ckp lah yg madam arlina tak dtg
sbb ank nye skit..
suke lah,sbb blh blik awl..
kita org blik k umah jln kaki je..
mse jln kaki 2..hjn rintik-2 je..
kita org pn snggah lah kat kdai runcit..
nk beli ikan..nk goreng ikan
dh lame tak mkn ikan goreng..best gop skali skale goreng ikan


mkn dgn kicap..ok lah 2..knyg..
bila dh siap beli..nk blik umah
hjn punye lah lebat..
terpkse lah redah hjn..
best jgk..sbb dh lame tak main hjn..


smpai umah..kuyup smua nye..buku pn bsh jgk..
mknan yg bli kat kolej smua lembik dh smua..hahha..
apa-apa pun the best "hari ISNIN"
-5/03/2012-
ok lah..trm ksh smua..
Assalamualaikum..tak jwb dose..senYum soKmo dr sy:-)